Sveriges snyggaste partisymboler

 
 

Det är inte mycket positivt att rapportera från svensk politik anno 2016. Därför struntar vi i det med den här listan.

Vi har åsidosatt våra politiska åsikter för en stund och rangordnat Sveriges snyggaste partisymboler. Eftersom vi endast har åtta partier representerade i riksdagen för tillfället, har vi kompletterat med två andra etablerade partier i form av Feministiskt Initiativ och Piratpartiet.

På så vis kan vi presentera denna lista över Sveriges 10 snyggaste partisymboler. Håller du med?
 
 
 

10. Liberalerna

Liberalerna
Bild: © Liberalerna

Folkpartiet bytte namn 2016 och blev Liberalerna. Det firades med att ta fram Sveriges överlägset tråkigaste och fulaste partisymbol. Grattis Liberalerna! Folkpartiets blåklint var rätt fin förr i tiden, men dagens design lämnar mycket att önska. Tråkig och spretig.
 
 

9. Centerpartiet

c
Bild: © Centerpartiet

Det är egentligen obegripligt hur Centerpartiet lyckats ta fram en så ful partisymbol när de har den klassiska fyrklövern att jobba med.
 
 

8. Sverigedemokraterna

sd
Bild: © Sverigedemokraterna

Det är inte bara delar av Sverigedemokraternas agenda som är rutten – partiets logotyp är dessutom en av de fulaste vi har. Blåsippan känns konstruerad av någon som använt Photoshop för första gången, och känns väldigt omodern med sina fula skuggor. Vi är dock inte förvånade… Gör om, gör rätt!
 
 

7. Kristdemokraterna

kd
Bild: © Kristdemokraterna

Kristdemokraternas vitsippa är varken ful eller snygg. Det räcker till en sjundeplats – frågan är om det räcker för att hålla partiet kvar i riksdagen. Förmodligen inte.
 
 

6. Socialdemokraterna

s
Bild: © Socialdemokraterna

Sossarnas partisymbol är inte jätteful egentligen, men med tanke på att man har den vackra rosen att jobba med borde slutresultatet ändå bli bättre än så här.
 
 

5. Piratpartiet

pp
Bild: © Piratpartiet

Fildelarnas bästa vän, Piratpartiet, må inte vara i ropet som för några år sedan, men de har ändå den tuffaste partisymbolen i hela den svenska politiska sfären! Det svarta seglet ger dock en mer skräckinjagande bild av partiet än vad verkligheten gör gällande.
 
 

4. Moderaterna

m
Bild: © Moderaterna

Superkapitalisterna i Moderaterna som snodde epitetet arbetarparti från Socialdemokraterna må ha det tufft i opinionen för tillfället, men de kan i alla fall trösta sig med att ha Sveriges fjärde snyggaste partisymbol. Designen är klassisk och det är bara den blå färgen som blivit lite mildare – frågan är om partiet bör gå samma väg ideologiskt för att inte tappa dyka i opinionen.
 
 

3. Vänsterpartiet

v
Bild: © Vänsterpartiet

I romanen Röda nejlikan räddar vår hjälte adelsmän undan giljotinen under franska revolutionen. Denna agenda finns oss veterligen inte med i Vänsterpartiets partiprogram, trots partisymbolen i form av just en röd nejlika.
 
 

2. Miljöpartiet

mp
Bild: © Miljöpartiet

Likt Brasiliens fotbollslandslag har Miljöpartiet förstått att gult och grönt är en oslagbar kombination. Politiskt känns det mest som att de gröna dribblat bort sig själva under sin tid vid makten…men i kampen om snyggaste partisymbolen ligger de utan tvekan bra till.
 
 

1. Feministiskt Initiativ

fi
Bild: © Feministiskt Initiativ

Med Gudrun Schyman vid rodret hoppas Feministiskt Initiativ kunna ta upp marschen mot riksdagen på allvar igen – även om det är en bit kvar till fyra procent. Partisymbolen är både tydlig, snygg, modern och har den bästa färgsättningen av samtliga. Kudos FI!

 
 

5 kommentarer

  1. Jocke Liljekvist
  2. Din äckliga horunge som skrivit listan, denna sidan är för horungar
  3. Ville
  4. Peter

Diskutera denna lista