Det finns många olika låneförmedlare, vissa som är större än andra. Men många finns det, i Sverige har vi ungefär 50 olika låneförmedlare. Så hur hittar man den bästa låneförmedlaren? Alla är självklart bra på sina egna sätt, men det finns ju de som är bäst.
Några av de mest kända aktörerna på marknaden är Lendo, Advisa och Sambla. Här har vi i samarbete med en av våra partners listat några skillnader och likheter mellan dessa tre låneförmedlare.
Lendo
10 000 – 600 000 kr är beloppet hos Lendo. Inkomstkravet för att gå med i Lendo är 9 166 kr/ månaden. Lendo samarbetar med 35 olika banker, några av de bankerna är Forex Bank, Nordax Bank och SEB.
Sambla
5 000 – 600 000 kr är beloppet hos Sambla. För att gå med i Sambla behöver du ha 10 000 kr/månaden som inkomst (minst). Sambla samarbetar med 45 olika banker och några av de är Swedbank, SVEA ekonomi och Wasa Kredit.
Advisa
Advisas belopp är från 5 000 – 600 000 kr. Inkomstkravet hos Advisa är 10 000 kr/månaden. Advisa använder sig av och samarbetar med 40 olika banker, några av de bankerna är Nordnet Bank, Nordea och Bank Norwegian.
Alla tre låneförmedlare har likadan ränta som ligger på 2,95% upp till 39.50%. Alla tre låneförmedlare har också en åldersgräns som ligger på 18 år.
Vad gör en låneförmedlare?
En låneförmedlare hjälper dig när du ska ta ett lån, de är ett för en person som är en mellanhand mellan låntagare och långivare. En låneförmedlare hjälper dig att ta ett lån som passar dig och dina villkor. Tex hjälp med räntan om den är rimlig för lånet. Istället för att gå till din bank om ett lån går du till en person som samarbetar med din bank.
Varför du ska skaffa dig en låneförmedlare:
- Du får direkt en jämförelse mellan de olika bankerna och det går snabbt.
- Det är helt kostnadsfritt att skaffa låneförmedlare.
- Du får en mycket större chans att hitta det lånet som passar dig bäst med professionell hjälp.
- Det är enkelt att skaffa låneförmedlare.
Några tips till dig som ska välja låneförmedlare:
- Välj en låneförmedlare med många banker, och som jämför bankerna.
- Ta reda på den låneförmedlaren du är sugen på. Att veta vilket företag du går till är viktigt. Om de är ett seriöst eller oseriöst företag.
- Använd dig av tilläggsförsäkring, du kommer förmodligen och bli erbjuden en tilläggsförsäkring. Som är tex en låneförsäkring, som du tecknar tillsammans med ditt lån.
- Skaffa betalningsanmärkning, utan en betalningsanmärkning kan din ränta höjas och ditt lånebelopp kommer inte att vara lika högt utan betalningsanmärkning.