Kreditkortsmarknaden är konstant under förändring i Sverige. Varje år tillkommer flera nya kreditkort såväl som att vissa försvinner eller ändras, antingen till det bättre eller sämre. Just bonuskort är en kreditkortskategori där flera nya kort tillkommit, vi ska därför idag gå över vilka som är de bästa bonuskorten 2020!
Vilka är de fem bästa bonuskorten för i år?
Vilket bonuskort som är “bäst” är oftast högst individuellt men det finns ändå vissa aspekter man kan kolla på för att kunna avgöra vilka som är några av de bästa kreditkorten med bonus. Exempelvis bör kortets avgifter vara låga såsom årsavgift och uttagsavgift. Självklart avgör bonusprogrammet till stor del hur bra kortet anses vara.
Bonus på alla köp skall vara en självklarhet och helst skall poängen kunna spenderas på en mängd olika tjänster och produkter. Även försäkringar är något som bör ingå i ett riktigt bra bonuskort, specifikt då försäkringar som gör det tryggare att handla med kortet.
Men för att spara dig tid har vi i samarbete med Bästkreditkort.com, som jämför de bästa kreditkorten med bonus, sammanställt en lista över de 5 bonuskort som är bäst i Sverige år 2020.
1. Supreme Card Gold
Supreme Card Gold ger bonuspoäng på alla köp samt även då man betalar räkningar och abonnemangsavgifter med kortet. Poängen spenderas på resor, varor och upplevelser och det finns något för alla i poängshoppen. Kortet har en hög kreditgräns om 150 000 kr och man får hela 60 räntefria dagar.
+ Ingen årsavgift
+ Poäng på alla köp
+ Reseförsäkring
– Valutapåslag om 1,97%
– Uttagsavgift om 2,97%
2. Komplett Bank Kreditkort
Kreditkortet från Komplett Bank är helt och hållet inriktat på att ge användaren så mycket poäng som möjligt. Upp till 4% bonus ges beroende på var man handlar och man kan tjäna upp till 2000 kr/år. Kortet riktar sig specifikt till dig som gillar hemelektronik då poängen endast går att spendera på Komplett.se eller i någon av deras butiker. Kreditgränsen ligger på 50 000 och 50 räntefria dagar ingår per kalenderår.
+ Upp till 4% bonus på kortköpen
+ Avgiftsfria uttag i utlandet
+ Försäkringar som gör det tryggare att handla med kortet
– Valutapåslag i utlandet
– Högsta kreditgräns om 50 000 kr
3. Ikano Visa
Ikano Visa är något av ett unikt bonuskort. Varje månad har man en förbestämd rabatt inom en utvald kategori av varor, detta kallar Ikano “rabattkalender”. I Januari i år var det exempelvis 10% rabatt i sportbutiker. Utöver månads rabatten får alla kortägare alltid 1% rabatt på drivmedel. Kortet har inte heller någon årsavgift och det ingår en kompletterande reseförsäkring.
+ Alltid 1% rabatt på drivmedel
+ Nya rabatter varje månad
+ Ingen årsavgift
– Uttagsavgift
– Valutapåslag
– Högsta kredit om 60 000 kr
4. Everydaycard
Everydaycard är ett renodlat bonuskort som ger hela 1% bonus på nästan alla köp. Bonusen betalas ut 2 ggr/år i form av rena pengar. Utöver hög intjänings nivå av bonus så har kortet en väldigt låg kreditränta om 9,80%, 100 000 kr i maxkredit samt 55 räntefria dagar. Ett bra bonuskort då man även vill handla på kredit.
+ Hög bonus som räknas i %
+ Låg kreditränta
+ 55 räntefria dagar
– Årsavgift om 195 kr
– Valutapåslag samt uttagsavgift
– Administrationsavgift på 25 kr/mån
5. Coop Mastercard
Bonuskortet från Coop var för några år sedan ett av de absolut bästa korten på marknaden men har sedan dess försämrats avsevärt. Med det sagt så är det fortfarande ett helt okej bonuskort som hamnar på en femteplats. Kortet ger 0,5 poäng/kr som ökar ju mer man spenderar med kortet per månad. Det som drar ned kortet är dess höga avgifter, både årsavgift, valutapåslag samt uttagsavgift. Kortet har också en låg maxkredit på 50 000 kronor.
+ Ingen årsavgift första året
+ Bonuspoäng per spenderad krona
+ 55 räntefria dagar
– Medlemskap krävs på Coop
– Hög kreditränta
– Höga avgifter