10 sjukt söta spindlar som man skulle vilja ha som husdjur

Arachnofobi, eller rädsla för spindlar, hör till en av de absolut vanligaste fobierna i mild form trots att de flesta av de åttabenta insekterna är helt ofarliga för oss människor.

Eftersom rädslor är till för att botas har vi här nosat fram 10 sjukt söta spindlar som till och med kan få den mest drabbade fobiker på fall.
 
 
 

10. Vinkelhoppspindel (Aelurillus v-insignatus)

vinkelhoppspindel
Bild: © GM-Photographie

Vinkelhoppspindeln är reproducerande i Sverige och har en minst sagt skön uppsyn. Spindeln trivs i solig och torr mark och är ungefär 4 mm lång.
 
 

9. Gasteracantha cancriformis

gasteracantha
Bild: © Styler

Den färgglada kroppen på arten Gasteracantha cancriformis är tänkt att vara skräckinjagande och ha en avskräckande effekt på fåglar. Men oss lurar de inte! Det är ju Jack Skellington från Tim Burtons ”The Nightmare Before Christmas”. Arten förekommer i hela världen och blir runt 1 cm lång.
 
 

8. Thwaitesia argentiopunctata

thwaitesia
Bild: © Junoon

Denna mikroskopiska spindelart blir endast ett par millimeter lång och hittas i Australien där den även kallas ”spegelspindel” på grund av sin skimrande kropp.
 
 

7. Theridion grallator

theridion-grallator
Bild: © Vorotila

Theridion grallator ingår i familjen klotspindlar och är en hotad art som endast existerar på Hawaii. Spindeln vars teckning påminner om en skrattande Krakel Spektakel är dessutom pytteliten och mäter endast 5 mm i längd.
 
 

6. Bandithoppspindel – Evarcha arcuata

bandithoppspindel
Bild: © Pbase.com

Bandithoppspindeln är en art inom hoppspindlarna som blir runt 8 mm långa, och de har precis som andra hoppspindlar mycket god syn.
 
[related_posts taxonomy=”category” numberposts=”8″ image_size=”thumbnail” carousel=”true”]  
 

5. Myrmarachne plataleoides

myrmarachne-plataleoides
Bild: © Mahendra Dhammika

Myrmarachne plataleoides hör även den till arten hoppspindlar och håller till i delar av Asien. Spindeln imiterar myrarten oecophylla både till utseende och beteende för att på så vis kunna smälta in i myrkolonin och skyddas mot angrepp från rovdjur.
 
 

4. Paraplectana duodecimmaculata

paraplectana-duodecimmaculata
Bild: © Rex Photos

Denna listiga spindelart lever i Singapore och är maskerad som en nyckelpiga för att vilseleda sina byten.
 
 

3. Habronattus coecatus

habronattus-coecatus
Bild: © Public domain

Hoppspindelarten Habonattus coecatus har tveklöst det skönaste smajlet i insektsvärlden och den sprider glädje i delar av Nordamerika.
 
 

2. Maratus volans

maratus
Bild: © Jurgen Otto

Denna färgglada spindelart vars vackra teckning påminner om den hos en påfågel lever i Australien och är helt ofarlig för människor.
 
 

1. Phidippus mystaceus

mystaceus
Bild: © Robert L. Curry

Phidippus mystaceus är art av hoppspindlar som lever i Nordamerika. Namnet kommer från grekiskans mystax som betyder ”mustasch”. Detta eftersom honorna stoltserar med ordentliga knävelborrar.

Diskutera denna lista