10 onödiga uppfinningar

Japan är världens fjärde mest innovativa land enligt en lista som tagits fram av Bloomberg. Och det är klart, uppfinner man precis allt man kan tänka på är det givet att man kommer träffa rätt nån gång. På den här listan över 10 onödiga uppfinningar är det också mycket riktigt japanerna som står för majoriteten av bidragen.

Mänskligheten har genom historien välsignats med en mängd fantastiska uppfinningar som förändrat världen. Vad hade vi till exempel tagit oss till utan praktiska grejer som klädnypan, blixtlåset, osthyveln och micropopcorn? Nedan följande innovationer hamnar dock under kategorin prylar vi utan tvekan skulle klara oss alldeles utmärkt utan.
 
 
 

10. iBowl

iphone-bowl
Bild: © The Register UK

Med en Anti-Loneliness Ramen Bowl, även kallad iBowl, i sin ägo är det bara att säga upp prenumerationen på morgontidningen. Läs nyheterna och kolla mailen på din iPhone samtidigt som du inmundigar morgongröten. Fiffigt, visst. Men nödvändigt? Knappast.
 
 

9. Rong Zun 758 Razor

rong-zun-758
Bild: © 2dayblog.com

Detta multiverktyg i form av en mobiltelefon med inbyggd rakapparat blev ingen storsäljare för den kinesiska tillverkaren Rong Zun, trots att ingen mindre än självaste David Beckham figurerade som produktens affischnamn. Frågan är om den annars så medvetne fotbollsikonen visste om det själv?
 
 

8. Boyfriend Pillow

boyfriend-pillow
Bild: © Alina Darger

Här är något för alla kärlekstörstande singeltjejer – eller killar – som saknar att vila i en trygg famn. Eller är det bara patetiskt? Vi säger inget, så har vi inget sagt.
 
 

7. Hizamakura Lap Pillow

female-lap
Bild: © LA Weekly

Om pojkvänskudden är patetisk, vad är då denna? Känns klippt och skuren som följeslagare för små udda japanska affärsmän på resande fot.
 
 

6. iPotty

ipotty
Bild: © CTA Digital

Nog för att var och varannan unge har en egen iPhone nuförtiden, men är inte det här att gå lite väl långt? Etta att inte använda paddan efter junior…
 
 

5. Diet Water

diet-water
Bild: © MouthFrog

Ytterligare ett briljant japanskt påfund – light-vatten! Hur de tänkt att något som är totalt fritt på kalorier ska kunna bli ”diet” är oklart.
 
 

4. Smörstift

butterstick
Bild: © Chindogu.com

Ett smörstift till frukostmackan! Eftersom det tar så lång tid att bre med en smörkniv? Nej, denna produkt blev ingen storsäljare och det är inte svårt att förstå varför.
 
 

3. Baby-mopp

baby-mopp
Bild: © Caters

Sätt en bebis i knät på en japansk produktutvecklare och detta är vad du får. Blanda nytta med ytterligare lite nytta när det är dags för din avkomma att lära sig krypa. Barnarbete i dess ädlaste form!
 
 

2. Läppstiftsmall

lappstiftsmall
Bild: © PopCultureMonster

Varför denna produkt inte slog igenom är inget av världshistoriens största mysterier. Det var helt enkelt inte tillräckligt många kvinnor som var beredda dra på sig en Hannibal Lecter-mask innan läppstiftet åker på. Made in Japan.
 
 

1. Vandrande sovsäck

walking-sleepingbag
Bild: © OddityMall

Den här lär ju inte skrämma skiten ur vännerna på campingtrippen när det är dags att gå upp och slå en drill mitt i natten. Å andra sidan ett väldigt effektivt och billigt sätt att resa på.

Diskutera denna lista