Håller du med – är detta världens fulaste fotbollsspelare?

Visst, fotboll kan vara en fröjd för ögat – men är det inte hög tid att vi pratar om elefanten i rummet: att vissa av spelarna väldigt fula?

Det är lustigt hur det fungerar egentligen. När man tar hänsyn till den mer kommersiella sidan av fotbollen är det inte svårt att förstå varför spelare som David Beckham och Cristiano Ronaldo är mer tilltalande för de allra största klubbarna än säg Franck Ribery och Carlos Tevéz. Och även om vi inte vill försvara att man dömer fotbollssspelare (eller andra människor) utifrån deras utseende så är det ett intressant fenomen.

Vem är då världens fulaste fotbollsspelare genom tiderna? Här har vi valt ut 20 lirare med från både förr och nu som inte direkt gjort karriär som fotomodeller vid sidan om fotbollen. I verkligheten spelar det ju ingen roll om du anses vara ful i sportens värld, så länge du har kunskaperna. Låt oss hoppas att det förblir så. Vi tar en Peter Beardsley på tio David Beckham alla dagar i veckan!
 
 
 

20. Wayne Rooney

rooney-ful
Bild: © Ted Knutson

Wayne ”Shrek” Rooney är fortsatt en av fotbollsvärldens mest underskattade superstjärnor – och även en av de fulare om du frågar oss.
 
 

19. Steve Bruce

bruce-ful
Bild: © AP

Manchester Uniteds gamle mittback Steve Bruce såg ungefär lika gammal ut under de aktiva åren som han gör idag.
 
 

18. Iain Dowie

dowie-ful
Bild: © Reuters

Iain Dowie hade sina bästa säsonger i Southampton under åren 1991-95. Detsamma kan inte sägas om hans fejs.
 
 

17. Gervinho

gervinho-ful
Bild: © Ring Media

Ivorianen Gervinho håller för närvarande till i Roma där han visar upp fotbollsvärldens minst smickrande hårfäste.
 
 

16. Ronaldo

ronaldo-ful
Bild: © AP

Ronaldo må vara en av tidernas bästa fotbollsspelare, men snygg? Nej, det kan man inte påstå. Och vem kan glömma den fruktansvärda frisyren från VM-finalen 2002?
 
 

15. Marek Hamsik

hamsik-ful
Bild: © TheNewsTribe

Är det Steven Tyler och Alien-monstrets kärleksbarn? Nej, det är bara Napolis slovakiske mittfältsstjärna Marek Hamsik som råkar vara väldigt mycket mun.
 
 

14. Joleon Lescott

lescott-ful
Bild: © AP

Joleon Lescott fick sitt hemska ärr i pannan efter en bilolycka när han bara var fem år gammal, och det är ju inget han kan rå för. Men det där hårfästet måste ju gå att åtgärda på något sätt?
 
 

13. Lionel Messi

messi-ful
Bild: © Barca Blog

Vi kunde inte sluta skratta när vi hittade Lionel Messis namn på en annan lista över världens snyggaste fotbollsstjärnor. Allvarligt talat? ”Karln” ser ju ut som en liten vätte.
 
 

12. Giuseppe Bergomi

bergomi-ful
Bild: © FC Internatzionale

Den gamle italienska försvarsgeneralen Giuseppe Bergomi är ett svårt fall. När han lät håret växa ut och odlade en rejäl mustasch var han riktigt stilig. Men när modet gick över till slätrakat och korthårigt framhävdes hans episka unibrow lite för mycket för vår smak.
 
 

11. Ivan Campo

campo-ful
Bild: © AP

Iván Campo tillbringade de mest framgångsrika åren av sin karriär i Real Madrid och Bolton. Han vann nog inga skönhetstävlingar under samma period.
 
[related_posts taxonomy=”category” numberposts=”8″ image_size=”thumbnail” carousel=”true”]  
 

10. Ronaldinho

ronaldinho-ful
Bild: © Independent.co.uk

Ronaldinho – det leende geniet och världens till synes gladaste fotbollsspelare genom tiderna är om man ska vara helt ärlig något av en estetisk katastrof. Lyckligtvis sitter inte all skönhet på utsidan!
 
 

9. Michael Reiziger

reiziger-ful
Bild: © AP

Holländaren Michael Reiziger är väl väl inte så oattraktiv egentligen. Men det där käkpartiet är en riktig game changer.
 
 

8. Luka Modrić

modric-ful
Bild: © AP

Luka Modrić ser ut som en gammal tant. Inte smokin’ hot på en snart 30-årig snubbe.
 
 

7. Luke Chadwick

chadwick-ful
Bild: © Reuters

Luke Chadwick är fostrad i Manchester Uniteds ungdomsakademi och debuterade för Premier League-klubben 1999. Idag spelar han för Cambridge United i den engelska fjärdedivisionen. Ingen David Beckham direkt.
 
 

6. Carlos Tévez

tevez-ful
Bild: © Public domain

Carlos Tévez fick sina läskiga ärr redan vid tre års ålder i samband med en olycka med kokande vatten. När han senare fick kontrakt med Boca Juniors erbjöd klubben att betala för en kosmetisk operation – något den framtida superstjärnan inte var intresserad av. ”Det är en del av mig och det kommer det alltid att vara. Jag kommer aldrig att vinna någon skönhetstävling. Jag ska bara bli bäst i världen”, sade den då tonårige Tévez. Respekt. Såklart. Men – ärr eller inte – Tévez hade inte vunnit några skönhetstävlingar ändå.
 
 

5. Dirk Kuyt

kuyt-ful
Bild: © Fifa

Hollands rutinerade grovjobbare och måltjuv Dirk Kuyt drog inte vinstlotten i genlotteriet. Rent estetiskt alltså.
 
 

4. Franck Ribery

ribery-ful
Bild: © AFP

Ännu en stjärna med ärr från en olycka i barndomen. Men åter igen, Franck Riberys utseende lider inte märkbart av ärret. Tvärtom, nu har han i alla fall något att skylla på.
 
 

3. Peter Beardsley

beardsley-ful
Bild: © Simon Bruty/Allsport

Ett av de många smeknamn Peter Beardsley gavs av sina lagkamrater var ”Quasimodo”. Taskigt, men förståeligt. Huvudpersonen själv skall dock ha tagit det hela med ro.
 
 

2. Trifon Ivanov

invanov-ful
Bild: © AP

Varulven med hockeyfrilla, Trivon Ivanov, var en av det bulgariska landslagets sista utposter i försvarslinjen i den trupp som kom fyra i VM 1994. Och ja, det var han som Henke Larsson lurade brallorna av vid sitt mål i 4-0-krossen i bronsmatchen.
 
 

1. Steve Ogrizovic

oggy-ful
Bild: © Coventry FC

Coventry-ikonen Steve ”Oggy” Ogrizovic höll rent mellan stolparna på gamla Highfield Road från mitten av 80-talet ända fram till år 2000. Med den nunan lär han ha skrämt mer än en skyttekung till både en och två snedträffar genom åren.

3 kommentarer

  1. IA
  2. Filip

Diskutera denna lista