Fängelseelvan: Fotbollens kåkfarare

 
 

Många fotbollsstjärnor har haft olika karriärer. En del har vid sidan ägnat sig åt bland annat film och musik, andra spelare hamnade dock snett någonstans.

Sajten Sportlistor.se har sammanställt fotbollens kåkfarare – här har ni fängelseelvan!

 

Målvakt

Rene HiguitaRené Higuita

Den säregne colombianske målvakten satt 1993 i fängelse i sju månader sedan han agerat mellanhand i en kidnappning kopplad till landets famösa kokainkarteller. Higuitas kommentar om straffet: ”Jag är en fotbollsspelare, jag visste ingenting om lagarna kring kidnappning”.

space

Försvar

Peter StoreyPeter Storey

Den förre Arsenalbacken har det mest omväxlande straffregistret i elvan. Storey har straffats för att ha drivit bordell, för bilstöld, mynttillverkning, sedelförfalskning och för att ha smugglat in porrfilm till England. Det var för Storey ett milt straff när han 1991 fick 28 dagars fängelse för att ha svurit till en parkeringsvakt.

space

Tony AdamsTony Adams

Tomy Adams var en av horder av fotbollsstjärnor som tror att de är som bäst bakom ratten när de sänkt några dussin pints med ”the lads”. 1991 placerades Arsenalbacken två månader i Chelmsford Prison efter att ännu en gång ha fällts för fyllekörning.

space

Jan MölbyJan Mölby

Säsongen 1988/89 gick den danske mittfältaren Mölby ner i Liverpools mittförsvar för att ersätta Alan Hansen. Det blev dock inte så mycket spel eftersom Mölby i oktober fick tre månaders fängelse för rattfylla.

space

Terry FenwickTerry Fenwick

Den förre Tottenham och Queens Park Rangers-backen Fenwick fick 1991 skaka galler i fyra månader efter att han pysslat med fotbollsstjärnors favoritbrott, just det, fyllekörning.

space

space

Mittfält

Jamie LawrenceJamie Lawrence

Lawrence gick från ungdomsbrottslighet inklusive två fängelserundor till spel för Leicester City i Premier Legaue och landslagsspel för Jamaica. 2006 berättade han om sin snåriga livsresa i boken ”From prison to the premiership”.

space

Mickey ThomasMickey Thomas

Walesaren Thomas, med tre säsonger i Manchester United på meritlistan, fick 1993 18 månader för sedelförfalskning. När rättegången inleddes skämtade Thomas med närvarande journalister: ”Är det någon som har växel på en tia, jag behöver ringa?”

space

Nitar TrabelziNizar Trabelzi

Fortuna Düsseldorf trodde 1989 att de gjort ett fynd i tunisiern Trabelzi. Men snart insåg klubben att Trabelzis privatliv inte var helt bekymmersfritt. Narkotikabrott följdes så småningom upp av terrorditon; 2001 dömdes han till 10 års fängelse för att på uppdrag av Al Qaida ha planerat att köra en bilbomb in i en belgisk NATO-anläggning.

space

Ricky OttoRicky Otto

Med bland annat fyra år i fängelse för väpnat rån fick den förre Birmingham-mittfältaren Otto ihop ett tyngre straffregister än vad han uppnådde på planen. Otto arbetar i dag i en organisation som bland annat hjälper unga fotbollsspelare som hamnat snett.

space

Anfall

Lee-Hughes

Lee Hughes

Lee Hughes spelade i West Bromwich när han 2004 dömdes till sex års fängelse och tio års förbud att köra bil. Detta sedan han smitit från en dödlig bilkrock som han orsakat. Hughes släpptes tre år senare och hamnade efter spel i Oldham och Blackpool i sedermera hos Sven-Göran Erikssons Notts County. Hughes debuterade med att göra hat trick.

space

Duncan FergusonDuncan Ferguson

Everton-legenden Ferguson blev 1994 den förste brittiske spelaren som dömdes till fängelse efter en incident på planen. Ferguson, då i skotska Rangers, dömdes till sex veckors fängelse efter att skallat Raith Rovers John McStay.

space

Bubblare: George Best, Patrick Kluivert, David Ginola, Daniel Mobaeck, Edmundo, Jermaine Pennant, David Roche, Mads Timms, Marlon King.

 

Diskutera denna lista

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Dela12
Tweeta
Pinna
12 Delningar