Mayweather vs McGregor – från början till slut

 
 

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

På lördag smäller det äntligen. En historisk match med en av de bästa boxarna genom tiderna, Floyd Mayweather, mot en av giganterna inom MMA, Conor McGregor. Detta är första gången vi ser en så här stor match mellan två olika kampsporter och såklart har matchen fått enormt publikt intresse i all form av media. Långt innan matchen stod klar så var intresset bland sociala medier enormt och troligtvis var det detta som ledde till att den osannolika matchen faktiskt kommer att bli av.

 

 

10. McGregor twittrar redan 2013 om att han hade kunnat tänka sig slåss mot Mayweather.

9. Önskemål om en match mellan Mayweather och McGregor sprids på diverse sociala medier efter att Mayweather dominerade Manny Pacquiao. Det fanns ej längre någon inom rimlig vikt för Mayweather att besegra längre, iallafall inte inom boxning. McGregor twittrar att ”boxning är inte sporten för att besegra McGregor”

8. Mayweather drar sig tillbaka från boxningen. Detta får folk att tro att någon match likt denna mot McGregor någonsin kommer att hända.

7. McGregor lägger till mångas förvåning också sina handskar på hyllan, trots sin relativt låga ålder och en karriär som pekade uppåt. Ironiskt nog så var den största anledningen att han tyckte att det var för mycket media och för lite kampsport.

6. Information kommer ut med att matchen är bokad och de båda atleterna kommer att göra upp den 26 Augusti.

5. Media inom både boxning- och MMA-världen får full fart med att skriva om matchen. I de flesta fall så anses matchen inte vara rättvis då det blir en ren boxningsmatch. Både publikt och i media så anses matchen vara mer PR-stunt än en seriös match. Detta reflekteras även av diverse spelsajters odds, du kan se oddsen här, där Mayweather är en klar favorit.

4. Mayweather och McGregor står öga mot öga för första gången i deras press-turné i Los Angeles.

3. Press-turnén fortsätter vidare till New York, Toronto och London. Allting pekar nu på att detta kommer bli mest lönsamma matchen någonsin och troligen kommer bli den mest lönsamma Pay-per-View någonsin.

2. Med mindre än två veckor kvar så fick de båda atleterna som de önskade när Nevadas boxning-kommitté godkände 8-ounce handskar istället för 10-ounce handskar som matcher i denna viktklass borde ha.

1. Matchdag den 26 Augusti 2017 och hela världen bevakar den spektakulära matchen. Det är i T-Mobile Arena i Las Vegas den historiska sammandrabbningen kommer att avgöras.

spaceFloydFloyd Mayweather ( 49-0 – 26 KO )

Född: 24 Februari 1977 i Michigan, USA
Kampsporter: Boxning
Längd: 173 cm
Vikt: 68 kg

space

McGregorConor McGregor ( 21-3 – 18 KO )
Född: 14 Juli 1988 i Dublin, Irland
Kampsporter: Taekwando, Brasiliansk Jiu-jitsu, Karate, Kickboxning, Boxning, Capoeira
Längd: 175 cm
Vikt: 70 kg

space

 
 

Diskutera denna lista