Världens 10 dyraste klockor

Klockan är en av vår samtids stora statusprylar. Trodde du att det var Rolex, Breitling och Omega som stod för de största dyrgriparna på marknaden? Glöm det! Vi har listat världens dyraste klockor – och ingen av de välkända tillverkarna tar plats i den exklusiva skaran.

När vi skriver världens dyraste klockor menar vi det verkligen. De högklassiga urverken på listan har nämligen prislappar i miljonklassen och är bland annat tillverkade i blygsamma material som guld, diamanter – och en tvåtusen år gammal meteorit! Kolla in listan på klockorna du aldrig kommer ha råd med.

10. Breguet lommeur

breguet-lommeur
Pris: 5,3 miljoner kronor

Franska tillverkaren Breguet grundades redan 1775 och är en av tidernas mest legendariska urmakare. Denna dyrgrip är ett klassiskt fickur i 18 karat gult guld med handgjort urverk och dubbelriktade roterande urtavlor. Listans kap kostar 5,3 miljoner för den som är sugen.

 

9. Blancpain 1735, Grande Complication

blancpain
Pris: 5,6 miljoner kronor

Urverket på Blancpains Grande Complication består av hela 740 separata delar tar och har ett bo av ren platina. Armbandet är givetvis äkta krokodilskinn.

 

8. Louis Moinet Magistralis

Louis-Moinet-Magistralis
Pris: 6,1 miljoner kronor

Louis Moinet är en relativt okänd klocktillverkare, och har till denna unika klocka valt att använda material från yttre rymden. Vissa av komponenterna är nämligen utvunna ur en 2000 år gammal meteorit!

 

7. Hublot Black Caviar Bang

Hublot Black Caviar Bang $ 1 million
Pris: 7,2 miljoner kronor

Hublot är en av världens mest exklusiva tillverkare, med priser som får Rolex att likna ett budgetmärke. Täckt med 322 diamanter är Hublot Black Caviar Bang en lyxig klocka utöver det vanliga.

 

6. Chopard Super Ice Cube

Chopard-Super-Ice-Cube
Pris: 7,8 miljoner kronor

Schweiziska lyxmärket Chopard är kända för både smycken och klockor, och deras glammiga Super Ice Cube är en kombination av de båda. Skapelsen är täckt av diamanter på 66 karat, vilket förstås är den största anledningen varför uret har ett pris jämförbart med en lyxvåning.

 

5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

Patek-Philippe-Sky-Moon-Tourbillon
Pris: 9,3 miljoner kronor

Nu börjar vi närma os 10-miljonersgränsen! Franska Patek Philippe ligger bakom denna klocka som är baserad på en urverkteknik som kallas tourbillon, och är i urmakarkretsar känd som världens mest komplicerade.

 

4. Vacheron Constantin Tour de I´lle

Vacheron-Constantin
Pris: 10,1 miljoner kr

Vacheron Constantin är ytterligare en av Schweiz mest exklusiva märken, och står för några av de mest lyxiga och fantastiska klockor som går att köpas för pengar. Modellen Tour de L’lle är sammansatt av 834 delar och saknar helt extra utsmyckning som diamaner och liknande. Här är det hantverket man betalar för!

 

3. Patek Philippe Platinum World Time

Patek-Philippe-Platinum-World-Time
Pris: 28,4 miljoner kronor

Denna klocka från Patek Philippe ser kanske inte mycket ut för världen, men låt dig inte luras – det enkla och stilrena uret har en prislapp på närmare 30 miljoner kronor.

 

2. Patek Philippe Supercomplication

patek-supercompilation
Pris: 80,8 miljoner kronor

Patek Philippe lägger även beslag på listans andraplats med detta vackra fickur, tillverkat av honom själv personligen 1932. När klockan såldes på Sotheby’s i London landade slutpriset på hela 11 miljoner dollar.

 

1. 201-karat Chopard

201-karat-Chopard
Pris: 167 miljoner kronor

Är det ens en klocka? Ja, bakom alla 874 ädelstenar på totalt makalösa 201 karat hittar man faktiskt en liten urtavla. Bakom världens dyraste klocka ligger tillverkaren Chopard, etablerad 1860 av schweiziske urmakaren Louis-Ulysse Chopard. Klockan har en fjäderbelastad mekanism som, när den trycks in, öppnar upp de tre hjärtformade diamanterna, vilket exponerar den vackra urtavlan. Klockan såldes på auktion år 2000 för svindlande 25 miljoner dollar.

11 kommentarer

  1. Lars
  2. Mikael
  3. Johan
  4. Jacob
  5. Teo
  6. Barbro Dahlberg

Diskutera denna lista