10 roliga mellanmål

Trött på sura miner och gnäll när ungarna ska äta mellis? Slutat komma på sätt att lura i barnen frukt och grönt? Här listar vi 10 roliga mellanmål som garanterat kommer få den mest svårtrugade unge att äta sina grönsaker!

Star Wars-figurer, djur och kroppsdelar – vem skulle inte tycka det var roligare att slänga i sig så här härliga tilltugg istället för gurk- och morotsstavar på mingelfesten? Som ni hör finns det massor av tillfällen då det är helt rätt att göra till exempel en banan-delfin eller kiwi-sköldpadda.
 
 
 

11. Grönsaksblommor

gronsaksblommor
Bild: © gourmandelle.com

Sker det en maktkamp vid matbordet varje dag över huruvida grönsakerna behövs ätas eller inte? Gör en rolig blomma med ett skönt fejs så ska du se att ditt barn viker sig som Krimhalvön för Vladimir Putin.
 
 
 

10. Fingerkakor

fingerkakor
Bild: © diy-enthusiasts.com

Lite kakdeg och mandlar är allt som behövs för att göra dessa läskiga fingerkakor. Perfekt på Halloween-kalaset! Är det ett riktigt speciellt tillfälle går det alldeles utmärkt att måla naglarna med lite glasyr och karamellfärg.
 
 
 

9. Äppel-munnar

applel-marshmallow-munnar
Bild: © kidskubby.com

Den här varianten på lördagsgodis innehåller både marshmallows och jordnötssmör, men det är det nyttiga inslaget som gör äppelmunnen så grann!
 
 
 

8. Kiwi-sköldpaddor

kiwi-skoldpadda
Bild: © meetthedubiens.com

En kiwi och några vindruvor är allt du behöver för att charma skjortan av ungarna med de här ursöta sköldpaddorna.
 
 
 

7. Päron-igelkott

paron-igelkott
Bild: © meetthedubiens.com

Okej, det tar kanske en minut eller två att fästa taggarna i form av mandelspån på ryggen på en igelkott gjord av ett päron, men älskar du ditt barn är det väl det minsta du kan göra?
 
 
 

6. Angry birds-macka

angry-birds-smorgas
Bild: © blogs.babble.com

Angry Birds är säkert redan superute bland kidsen, men de får nog ändå svårt att värja sig mot den här frukostmackan. Och i värsta fall, hur svårt ska det vara att göra en Flappy Bird-macka?
 
[related_posts taxonomy=”category” numberposts=”8″ image_size=”thumbnail” carousel=”true”]  
 

5. Chewbacca-matlåda

chewbacca-pasta
Bild: © redtri.com

Det här måste vara det bästa som hänt matvärlden sedan rostat bröd! Man struntar ju fullständigt i att nudlarna är bruna och att allt egentligen ser väldigt miserabelt ut i den här matlådan – den ser ju ut som Chewbacca från Star Wars!
 
 
 

4. Bert & Ernie- frukt

bert-ernie-frukt
Bild: © kitchenfunwithmythreesons.blogspot.com

Bromance-pionjärerna Bert & Ernie från barnprogrammet Sesame Street replikeras såhär enkelt med en banan, en clementin och lite olika bär. Se bara till att söka lite på YouTube innan så barnen vet vad det är för reliker som ligger på frukttallriken.
 
 
 

3. Yoda-äpple

yoda-apple
Bild: © 4.bp.blogspot.com

Mer Star Wars! Äter man ett sånt här äpple blir man garanterat lika vis som märkliga och gröna lilla Yoda.
 
 
 

2. Delfinbananer

banandelfin
Bild: © Luz’suniquecreations

Ett lika briljant som enkelt sätt att göra frukt till ett uppskattat mellanmål – en delfinbanan! Sätt den i ett hav av vindruvor eller valfritt (höhö) bär och du har ett litet konstverk mellis framför dig.
 
 
 

1. Persikopapegoja

persiko-papegoja-1
Bild: © kitchenfunwithmythreesons.blogspot.com

Persikan är i och för sig redan en av de frukter som gör det gamla talesättet ”frukt är också godis” rättvisa, men vi skulle garanterat äta flera om dagen om de serverades så här!

Diskutera denna lista